web analytics

Reggel a vendéglátóink felraktak az első elérhető vonatra, ahol már várt minket az Ois Voice és a Mezzotono. A két és fél órás út alatt olyan mennyiségű légkondit kaptunk az arcunkba, hogy leszállás után akár szállíthattak volna minket Jabba palotájába Han Solo helyére. Persze az itteniek fel vannak készülve, már kabáttal szállnak fel a vonatra! Megálló: Kaohshiong, 1.5 milliós város.
Minden jónak vége szakad egyszer és a dőzsölést is felváltja a szűkölés… Vagy mi… Elhelyezés sportszállóban, tenyérnyi törölköző, csótánytaposóverseny, hőség. Igazi szocreál.
Ahogy megérkeztünk, a helyi vezető – beceneve ezentúl Herr Obersturbmannführer – percről percre vezényelte le a vendéglátást. Az olaszokat kiterelte a Wehrmacht a tengerhez, minket pedig elhurcoltak beállásra. Utána gyors körülnéztünk a környéken, és egy kis üzletben csináltattunk magunknak olyan bélyegzőket (gyereknyomdás téma), amin rajta van a nevünk és a Fool Moon jele. Természetesen mandarinul, visszafelé olvasva. Itt még jobban jellemző az, hogy a boltban anyuka foglalkozik a vevőkkel, míg apuka és gyermekük a bolt 2 méterrel hátrébb lévő részében teát főznek, vacsoráznak és TV-znek. A kutya/macska pedig fekszik a padlón. Bájos.
Ismét találkozhattunk a helyi közlekedés szépségeivel. Egy ekkora városnak minimum dupla annyi járműve van mint Budapestnek, és mégsincs dugó. Tudjátok, miért? Szabadjára engedik a forgalmat. Ha a kanyarodó sávban te gyorsabb lennél, mint az előtted lévő, simán beelőzöl jobbról, nem törődve a kocsi ajtajára felkenődő motoros családdal. A besorolás egyszerű kormányrántással történik, megy a centizgetés, gyorshajtás, tehát a vezetés minden népszerű formája, a felfestett sávvonalak pedig csak azért vannak, hogy lássák, merre megy az út.
Azért persze túléltük, a koncert az utolsó itteni volt, elment, de már nagyon fáradtak voltunk. Utána dedikálás – szerencsére most kevesebb -, aztán bevásároltunk rágni- és innivalóból, a kísérőink rendeltek pizzát, és a szálláson csaptunk egy kis bulit az együttesekkel. Közösen énekeltünk Le Ragazzét, Wedding Day-t és Mana-manát, aztán fekvés.
Ez a nap nem volt olyan sűrű szerencsére, de a holnap az lesz, úgyhogy kell a pihenés most. Miki voltam.