web analytics

Eljött ez a nap is, gondoltam magamban a  Ferihegy 2A termináljában: szűk két évvel a tajvani utunk után Koreába utazunk.
A check in simán zajlott annak ellenére, hogy két 25 kilós racket is magunkkal hoztunk. Peti és Igi ugyanis komoly kilókat szabadított fel bőröndjük kézipoggyászként kezelésével. A rövid párizsi transzfer is sikerült, sőt a csomagjaink is lényegében épen megérkeztek Szöulba. A hírhedt charles degaulle-i pakolók ezúttal kitettek magukért, és csak Geri bőröndjét nyitották ki.
A Párizs-Szöul járat turistaosztályát csak azoknak a felnőtteknek ajánlom, akik nemcsak lélekben de testben is gyerekek, s így jól elférnek az ülésekben.
Ja ez a 0. nap volt.
Tehát 1. nap
Az első napunk Szöulban telt és világérzetünkre az álmatlanság nyomta rá a bélyegét. Úgy volt, hogy a repülőről leszállás után alvás lesz a szállodában, de ott kiderült, hogy a szobákat csat 11-kor lehet elfoglalni ezért ellátogattunk meghívóink irodájába. Egy kiadóról van egyébként szó: kotta, CD, DVD. Emellett fesztiválokat szerveznek kórusok és a cappella csapatok számára.
Kísérőnk, és utunk közvetlen szervezője, Jude (de azért fiú) ebédet szervezett a kiadó főnökével egy közeli étteremben. Összességében finom ételeket ettünk 20 cm-es asztalmagasságon, lábatlan székeken. Sertéshusi zöldség- és gombaágyon helyben (asztalban elhelyezett gázrózsán), szójaolajban párolva, mindenféle mártással, nyers zöldséggel, főtt rizzsel és kimcsivel (koreai csalamádé, ez konkrétan káposzta volt) tálalva. Tök jó volt.

Az első ebédünk Szöülban
Délután terv szerint elugrottunk Szöul fényképezőpiacára és megnéztünk egy szép koncerttermet. Vesztünkre metro helyett autóval tettük meg az kirándulást, így volt alkalmunk megtapasztalni milyen a dugó szöüli módra… Gabcsi viszont 1 szép géppel gazdagabb lett.
Este hullafáradtan becsirkéztünk és -söröztünk a 22chickenben (a logójuk és a csirkéjük is oltári), és ágybadőltünk.