web analytics

A mai nap bolt- és piacnegyed látogatósdival telt. Az iroda aljában lévő menzán ettünk, aztán bemetróztunk kb. 1 óra alatt a városközpontba, a bevásárló negyedbe. Az első kívánság egy hangszerbolt volt, így Jude bevezetett minket egy akkorába, mint otthon kétszer a Centrum, és mindkét emelet megtöltve a hang összes fajta szerével. Ilyet még egyikőnk sem látott. 1 óra múlva elindultunk még beljebb. Út közben találtunk egy katolikus templomot (az ország 50%-a keresztény), ami előtt kőből egy keresztre feszített, vágott szemű (!) Jézus állt.
Végre találtunk Apple boltot is, és megállapítottuk, hogy tényleg csak velünk izél ki minden gyártó, mert nem elég, hogy a fényképezőgépek és objektívek 60%-os áron kaphatók, még az Apple termékek is jóval olcsóbbak (egy MacBook otthon 270, itt 200!), ráadásul náluk az átlagkereset 320 ezer körül van.
Az utcán (helyi Maria Hilfer Strasse) ettünk gofrit meg sütit, aztán célba vettük a fotós boltot. Ezzel végezvén a piacon vonultunk végig, Barni meg benyomult egy szemüveges boltba.
Ismét metrózás, ami túl hosszúra sikeredett, így kiszállás után futni kellett, hogy 19.30-ra odaérjünk az EBS (helyi tévécsatorna) adáskezdésére, ahol a Klangbezirk és egy koreai acappella együttes énekelt az EBS Space Acappella Festival c. műsorban. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen, mert holnap ez vár ránk is. A Klangbezirk Michael Jacksont, a koreai együttes Queen-t énekelt. Hallottunk pár igen jó szólóhangot és szájdobolást is.
Ezek után taxival vissza a szállásra, gyors vacsi és próba, villám fekvés, mert holnap még mindig szeretnénk venni pár dolgot, mielőtt a TV-be kell menni.