web analytics

Reggel 9-re jött értünk Évi, hogy a vonat indulása előtt legalább nézzük már meg az ország egyik legszebb parkját, ami itt van egy köpésnyire. Várt ránk 3 lelkes kórustag, akik egy rövid kört mutattak meg a tényleg fantasztikusan szép parkból. Tele csobogókkal, kis hidakkal, gyönyörű fákkal, egy nagy tóval a közepén, és a háttérben a Japán “Alpok”. Ekkor sajnáltam igazán, hogy nem tudunk még legalább egy napot eltölteni itt. Évi nyugtatott, hogy szervezi a rajongótábort, úgyhogy lesz még Kanazawában Fool Moon vásár. 🙂
Vettek nekünk reggelit, vizeket, és kikísértek minket az állomásra. A vonatok tényleg halál pontosan közlekednek! A vonat elindulása előtt felbonttatták velünk a korábban kezünkbe nyomott ajándékcsomagokat, és az ablakon keresztül fotózták, hogyan reagálunk a lábujjközös zoknira és az egyik kórustag (híres édességgyáros) által készített édességekre. Mindannyian találtunk egy megható, személyre szóló plusz levelet is. Ezúton is köszönjük, rendesen elérzékenyültünk!

A mai nap amúgy elég eseménytelenül telt. A vonaton a kalauz minden egyes kocsiba belépéskor meghajolt, mosolygott, köszöngetett. Azt állapítottam még meg, hogy a japánok sokkal divatosabban vagy jobban öltöznek mint amit eddig ázsiában tapasztaltunk, bár a reggeli kórusos srác 60-as évek beli Belmondo stílusa (barna bőrnaci, bőrcsizma, kabát, fehér sál) egy kicsit erős volt nekem. 🙂
Délután megérkeztünk az osakai reptérre. Itt búcsút vettünk Gabcsitól, aki a Szingapúros kavarás miatt most egy nappal előbb kellett, hogy elinduljon Szöulba. Az ottani szervező intézett neki szállást.
Amúgy lehet, hogy jobban is járt, mert délutánra elérte Japán déli partját a Chaba tájfun (amely Chabóból először Chabivá, majd Chabává fejlődött 🙂 ), és azt jósolták, holnap reggelre Osakaba ér. Ha ez így lesz, akkor nagyon át kell gondolnunk a shanghai-i utunkat, a gépeket úgysem indítják el olyankor.
Megérkezésünk után ettünk egy jót (mit is értünk ezalatt?) az egyik reptéri étteremben, aztán kószáltunk a méregdrága boltok között, és úgy döntöttünk, az este további részét az internetnek és a pihenésnek szenteljük, hiszen mást úgyem lehet itt csinálni. Osaka belvárosa 1 óra vonatozásra van innen.
Most fél 9 van, az egyetlen program, ami még maradt, egy finom vacsora.