web analytics

Ismét eljött az idő, amikor a magyar acappella éneklés nagyköveteiként Kínában kell szolgálatot teljesítenünk. Most csak 1 hétre jöttünk ebbe a 20 milliós nagyvárosba, hogy az itt lévő közönségnek bemutassuk a műfajt, valamint a helyi együtteseknek mesterkurzusok keretében tartsunk egy kis továbbképzést hangzás, együtténeklés, hangképzés ügyben.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már sikerült rávennünk a meghívó felet, hogy kényelmesebb repülőjáratot válasszanak számunkra, amely nem sokkal drágább, viszont mi is életben maradunk útközben. Az Emirates légitársaság erre tökéletesen megfelelt, a fedélzeten nem az Aeroflotnál megszokott lehúzott kivetítős Nu pagagyí fogadott, hanem a legújabb filmekkel és szórakozási lehetőségekkel felszerelt személyi számítógépes üléstámlák. A kiszolgálás tökéletes, a repülő tiszta és kényelmes.
Dubajban azért el kellett ütnünk laza 4 órát a reptéren, amíg az átszállásra vártunk, de az is eltelt valahogy. Visszafelé 5 órás lesz a várakozás.
Szerencsésen megérkeztünk Sanghajba, nyomott, hihetetlenül párás 32 fok van, a tájfunnak már nyoma sincs. A vendéglátóink egy, a tavaly kiégett 19 emeletes házhoz hasonló épületben találtak nekünk egy kétszintes apartmant. Nagyon látszik rajta az igyekezet, hogy európai módon szereljék fel, egyvalamire viszont nem gondoltak: pár felkapcsolt villanyt, számítógépeket és két légkondit nem fog bírni a hálózat. Úgyhogy szépen ki is olvasztottunk egy fél centi vastag biztosítékot. 🙂 Csere után már működik minden frankón.
A Nagy Kínai Tűzfalat nagyon nehéz kicselezni, pár óra gondolkodással sikerült megoldanom, úgyhogy mostmár látom a Facebook-ot is. A Youtube egyelőre még nem megy.

A helyi Acappella Fesztivál és Verseny médiaszponzorai számára tartott vacsorán kellett részt vennünk este, ahol nagyon finom és ehető ételekkel vártak minket. Énekeltünk két dalt, végignéztük az egyik szervező előadását, amely az acappella történetéről szólt, és mi is benne voltunk. 🙂
Aztán visszahoztak minket a szállásra és mindenki lepunnyadt, mert valószínűleg csak egyedül én tudtam a gépen normálisan aludni.
Holnap lesz a workshop nap, izgatottan várjuk, hogy miből mennyit kell elmagyarázni az együtteseknek.